Klä dig som ett pokerproffs

poker-proffs

Kläder betyder ofta mer än vi tror, även i pokersammanhang. Den som är en glad amatör kan dra nytta av pokerproffsens erfarenheter i ämnet. Proffsens klädkoder har förändrats genom åren, från stilsäkra kostymer, via cowboyhattar till hoodies och solglasögon. Vilken outfit som är rätt för just dig och för dagen är omöjligt att besvara. Det finns dock några generella regler från modevärlden som pokerspelaren kan ta till sig. En sådan är att satsa på material i kvalitet, särskilt om du har en tendens att svettas när du blir nervös. En annan regel är att klä dig bekvämt, i en alltför tight tröja eller en byxa som sitter illa kan det vara svårt att känna sig avslappnad och 100 % fokuserad på spelet. Söker du mer tips av den här typen? Då är en modeblogg en utmärkt källa till information. Internet är välfyllt med värdefulla moderåd.

En pokerspelande kvinna i hatt

Klä dig för att höja självförtroendet

Det finns studier som visar att våra kläder har inverkan på vårt självförtroende och hur vi ser på oss själva. 2012 publicerades en studie i Journal of Experimental Social Psychology som visade att människor som fick ta på sig en vit rock fick bättre självförtroende när de trodde att rocken var än läkarrock och sämre självförtroende när de trodde att rocken var en målarrock. När man tittar på professionella pokerturneringar är det även tydligt att många stjärnor gillar att gömma sig. En del bär solglasögon och andra uppdragna luvtröjor. Naturligtvis är detta för att försvåra för motståndarna att läsa av minspelet. Det kan också vara ett sätt att känna sig trygg och instängd i en egen säker bubbla. Om du ska spela på ett landbaserat casino är ett tips att först verifiera vilken klädkod som gäller. När du spelar hemma mot kompisarna har du frihet att testa dig fram och se vilka klädtricks som fungerar.

Lura motståndarna med din outfit

En annan möjlighet som kan utnyttjas på ett effektivt sätt är att klä dig för att lura motståndarna. En del pokerspelare hävdar bestämt att det är en god idé att klä ner sig eller att spela på myter och förutfattade meningar. Som att en riktigt uppklädd kvinna skulle vara mindre kompetent, eller att en person i en billig gräll kostym skulle vara lite smådum. Det finns gott om professionella spelare som bär udda accessoarer, till exempel en tokig hatt eller en iögonfallande scarf. Sedan finns det förstås de som är vidskepliga och tror att ett visst plagg hjälper dem till framgång vid pokerbordet. Kanske har du en turkeps som ligger i garderoben och väntar på nästa turnering? Sammanfattningsvis kan vi konstatera att poker och mode inte handlar om att kunna gömma Ess i rockärmen, det är snarare en fråga om att förvilla motståndaren och att känna sig oövervinnlig!