Bli bäst inför pokerturneringen

poker-turnering

Har du ett stort intresse för poker, tycker du att du är duktig i spelet och är det dags för din första pokerturnering? Då vill du förmodligen kliva in som en kung eller en drottning när det är dags, så att det är just du som blir bäst inför tävlingen. I dag kan du lyckas vinna riktigt stort, som till exempel Gustav som vann över 5 miljoner i en poker-turnering. Vad behöver du då göra inför en pokerturnering för att bli bäst ? Finns det några smarta tips som du bör tänka på? Absolut finns det tips och trix! Vill du bli bäst handlar det inte bara om tur och skicklighet, utan din inställning, ditt humör och även din hälsa har också en stor påverkan på hur hela turneringen kommer gå. Här nedanför går vi igenom det du behöver ha koll på!

Ta hand om ditt välmående

För att ha ett så bra fokus som du bara kan så behöver du må så bra som möjligt, både kroppsligt och mentalt. När du spelar poker är det viktigt att ha en bra koncentrationsförmåga och ett bra minne, så att din mentala uthållighet är på topp och så du håller uppe koncentrationen. För att maximera kapaciteten på din koncentrationsförmåga måste din kropp också må bra. Det handlar alltså om bra kost, god sömn och regelbunden fysisk aktivitet. Ska du dessutom bli bäst inför pokerturneringen kommer du behöva ha rätt bra självförtroende, då det ökar dina chanser till att du tar hem hela spelet. Du behöver dock fortfarande spela smart även om du är vågad i vissa situationer. Ju bättre din kropp och din hjärna mår, desto bättre kommer du att prestera under själva pokertävlingarna och på så sätt kommer du också ta bättre beslut i turneringen.

Pokermarker och spelkort

Fokusera och spela taktiskt

Pokerspel handlar inte bara om skicklighet utan även slumpen, det kan vara frustrerande om du får dåliga händer flera gånger i rad. Därför är det viktigt att ha ett bra tankesätt när du spelar i en turnering, vilket kan vara att fokusera på en hand i taget. Det är många kända pokerspelare som samarbetar med psykologer för att spela med ett så bra tankesätt som möjligt. Det är således bättre att se varje ny hand som en ny möjlighet, istället för att fastna i tidigare beslut. Sedan handlar det inte enbart om slumpen så se till att öva så mycket du kan innan turneringen börjar. Ju mer du spelar desto mer kommer du lära dig, vilket leder till bättre beslut i framtida spel. Du kan också spela andra spel än poker för att öva upp hjärnmusklerna, som till exempel korsord, sudoku eller någon annan slags hjärngympa.